royristie.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Roy Ristie's eigen tori
  Ik ben in 1953 te Paramaribo in het Koninkrijk Der Nederlanden geboren. In 1977 streek ik neer in een andere stad van dit koninkrijk te weten Amsterdam.

  In Amsterdam heb ik sinds 1977 gewerkt als audio-visueel voorlichter in het welzijnswerk te Amsterdam Zuidoost, als radio- en televisiemaker o. a. bij Lokale Omroep Bijlmer, voor het programma Zorg en Hoop (NOS), bij Black Star Liner (VPRO). Verder voor STAD Radio Amsterdam, NMO, Holland FM, Veronica, Humanistisch Verbond, AT5 en vele andere media. Van 1981-1983 als eindredacteur van Zjus & Sjow en Blackstage Magazine en directeur/eigenaar van o.a. de reclamebureaus Rostov's Advertising en ProFact. Oprichter van radio Kanarie, radio Kankantrie, Mart, radio Fantazia, MOSA, Radio Fayalobi, FAYA FM, 30 Juni/1 Juli Comité, het Bewoners Netwerk Zuidoost en bedenker van het multi-media concept BRASA PLAZA.
   
  In mijn vrije tijd ben ik lid van het 4 & 5 mei Comité Zuidoost, lid van het Bewoners Netwerk Zuidoost, initiatiefnemer voor een borstbeeld voor Pa Sem, en participeer in vele activiteiten in Amsterdam Zuidoost.
   
  Momenteel ben ik freelance media- en marketingconsultant, en politiek ondernemer.
   
  Voor de lokale verkiezingen op 19 maart 2014 ben ik lijsttrekker voor D66 Amsterdam Zuidoost.
   
  Roy Ristie
  06.4557.9471 - 020.774.8688
   

  D66 dient het voortouw te nemen!
  D66 dient het voortouw te nemen!
   
  Veel mensen bevinden zich uitsluitend in een euforische stemming na het bekend worden van 'de val van het huidige kabinet'. Nederland bevindt zich in een politieke crisis. Dat zal niet voor het eerst zijn. Deze keer is het echter anders. Het heeft een totaal andere dimensie. Al was het alleen maar vanwege het feit dat we ons midden in een periode van enorme heroverwegingen bevinden.
   
  Ik ga voor nuchterheid en alertheid om te kunnen kiezen voor een verstandige pragmatische oplossing van de ontstane politieke crisis. Wij kunnen ons geen  onherstelbare economische schade veroorloven en daarom is mijn voorgestelde denkrichting: zakenkabinet NU!; nieuwe verkiezingen op termijn.
   
  We moeten forse risico’s (durven te) nemen willen we onze begroting binnen de gestelde tijd op orde krijgen. Durven te investeren in de toekomst en heroverwegingen niet de waan van de dag over te laten. Dat betekent koersen op duurzaamheid. Innovatie belonen, kennis vergroten en delen, en de zelfbeschikking van mensen respecteren.
   
  Ik deel de zorg van partijgenoot Theo Veldman dat maatregelen op korte termijn uitblijven als we de zaken, zoals die er nu voorstaan, zullen onderschatten.  Onderwerpen zoals stimulering evenredige arbeidsparticipatie, gezonde doorstroming op de woningmarkt, modernisering van de gezondheidszorg, innovatie op economisch gebied kunnen niet langer wachten. We kunnen ons geen stilstand permitteren en zeker niet een slecht imago op de financiële markt. 
   
  Waar is het Nederland gebleven dat haar zaakjes voldoende op orde had.
   
  We zijn in staat om En maatregelen te nemen voor de continuïteit En verkiezingen op termijn voor te bereiden. Dat inzicht wordt gelukkig breed gedeeld in de partij. Neem ook in ogenschouw de speech van Pechtold aan het einde van het afgelopen congres.
   
  Enkele citaten
  '... We moeten niet krampachtig zijn en alleen willen beschermen wat we hebben, maar ook oog hebben voor wat we willen bereiken...'
   
  '... Stilstand op persoonlijke vrijheden is voor het individu een stap terug. Mensen willen in tijden van onzekerheid juist meer invloed kunnen uitoefen op hun leven. Het heft in eigen handen krijgen om hun zaken voor de toekomst te regelen. Geef mensen daarom meer invloed op hun leven en hun toekomst zoals ook Kennedy ooit eens zei: hen laten dromen van een toekomst ... '

  '... en als er nieuwe verkiezingen moeten komen, kiezen we voor een hervormingskabinet dat durft om te innoveren ... en daar zijn we klaar voor ...'
  Duidelijke woorden die een consistente opstelling van de partij uitstraalt. De manier waarop D66 in het verhaal staat. We stevenden met onze kritiek op het Kabinet Rutte namelijk niet op voorhand af op (nieuwe) verkiezingen, maar om hen tot hervormingen aan te zetten waarmee Nederland 'Future Proof' kan worden gemaakt. Geen halfslachtigheid ten aanzien van Europa en de manier waarop we erin willen/moeten staan. Maar als die verkiezingen er linksom of rechtsom moeten komen … zijn we er klaar voor …! We zitten natuurlijk niet te wachten op een hoop gedoe, tijd, energie en geld dat een verkiezing kost. Terecht wijs je erop dat de kans ook redelijk groot is die zelfs verlammend zullen werken op de slagvaardigheid die we juist hard nodig hebben. Kortom, het lijkt me nu weer de tijd voor D66 om haar verantwoordelijkheid op te pakken, het voortouw te nemen en wel op een manier die overeenkomt met de  belangrijkste reden van het ontstaan en bestaan van D66 ... de toekomst in de ogen aan te kijken en mensen meer uitzicht op vooruitzicht te verschaffen...´

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl